STT

Suo­mes­sa on to­det­tu tä­män vuo­den ai­ka­na vain yk­si luon­non­va­rais­ten lin­tu­jen lin­tuinf­lu­ens­sa­ta­paus, ker­too Uu­tis­suo­ma­lai­nen.

– Tämä vuo­si on ol­lut ih­meel­li­nen. Tau­ti on hä­vin­nyt, sa­noo Län­si- ja Sisä-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton lää­ni­ne­läin­lää­kä­ri Mat­ti Ny­berg Uu­tis­suo­ma­lai­sel­le.

Ruo­ka­vi­ras­ton eläin­ten ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin osas­ton joh­ta­ja Ter­hi Laak­so­nen ker­too, et­tä tä­män vuo­den ai­noa luon­non­va­rais­ten lin­tu­jen tau­ti­ta­paus to­det­tiin lin­nus­ta, joka oli kuol­lut tam­mi­kuus­sa. Ta­paus oli hä­nen mu­kaan­sa vii­me vuo­den epi­de­mi­an pe­ru­ja.

Laak­so­sen mu­kaan myös muis­sa Eu­roo­pan mais­sa tar­tun­to­ja on to­det­tu tänä vuon­na huo­mat­ta­vas­ti ai­em­pia vuo­sia vä­hem­män. Taus­tal­la voi ol­la lin­tuinf­lu­ens­san kau­si­luon­toi­suus ja eri vuo­sien vä­li­nen vaih­te­lu.

On myös mah­dol­lis­ta, et­tä osa lok­ki­lin­nuis­ta on saa­nut tau­dil­le vas­tus­tus­ky­kyä. Lin­tuinf­lu­ens­sa­vi­rus kui­ten­kin muun­tuu hel­pos­ti ja voi tar­tut­taa uu­sia lin­tu­ryh­miä.