STT

SDP on kas­vat­ta­nut etu­mat­kaan­sa Hel­sin­gin Sa­no­mien tuo­rees­sa mie­li­pi­de­mit­tauk­ses­sa. SDP:n kan­na­tus kas­voi edel­li­ses­tä mit­tauk­ses­ta 1,1 pro­sent­tiyk­sik­köä ja on nyt 22,0 pro­sent­tia.

Seu­raa­vi­na tu­le­vat pää­mi­nis­te­ri­puo­lue ko­koo­mus 20,6 pro­sen­tin ja pe­rus­suo­ma­lai­set 15,6 pro­sen­tin kan­na­tuk­sil­la. Ko­koo­muk­sen kan­na­tus on nyt­käh­tä­nyt ylös­päin 0,4 ja pe­rus­suo­ma­lais­ten 0,6 pro­sent­tiyk­sik­köä.

Nel­jän­te­nä tu­le­van kes­kus­tan kan­na­tus on las­ke­nut 0,9 pro­sent­tiyk­si­kön ver­ran ja on nyt 12,0 pro­sent­tia.

Las­kua näh­tiin myös va­sem­mis­to­lii­ton koh­dal­la, kun sen kan­na­tuk­ses­ta suli 1,2 pro­sent­tiyk­sik­köä. Puo­lu­et­ta kan­nat­ti 8,9 pro­sent­tia vas­taa­jis­ta.

Hel­sin­gin Sa­no­mien mu­kaan puo­lu­een kan­na­tus on nyt sa­mois­sa lu­ke­mis­sa kuin ke­vääl­lä en­nen eu­ro­vaa­le­ja ja väis­ty­vän pu­heen­joh­ta­jan Li An­ders­so­nin vaa­li­me­nes­tyk­sen tuo­maa nos­tet­ta.

Vih­rei­den kan­na­tus nou­si hen­toi­ses­ti 8,3 pro­sent­tiin.

Hal­li­tus­puo­lu­eis­ta RKP:n ja kris­til­lis­de­mok­raat­tien kan­na­tus las­ki 0,1 pro­sent­tiyk­si­köl­lä, RKP:n 4,2:een ja kris­til­lis­de­mok­raat­tien 4,1 pro­sent­tiin.

Muis­ta edus­kun­ta­puo­lu­eis­ta Lii­ke Ny­tin kan­na­tus las­ki 0,4 pro­sent­tiyk­si­köl­lä 1,8 pro­sent­tiin.

Ky­se­lyn to­teut­ti Ve­ri­an, joka haas­tat­te­li pu­he­li­mit­se noin 2 400:aa ih­mis­tä elo-syys­kuus­sa. Tut­ki­muk­sen vir­he­mar­gi­naa­li on noin kak­si pro­sent­tiyk­sik­köä suun­taan­sa suu­rim­pien puo­lu­ei­den koh­dal­la.