Työ­nan­ta­jil­le ja kan­sain­vä­li­sil­le osaa­jil­le jär­jes­te­tään syys-lo­ka­kuus­sa nel­jä Fu­tu­re ta­lents -tör­mäy­tys­ti­lai­suut­ta eri puo­lil­la Sa­ta­kun­taa. Ta­pah­tu­mat jär­jes­te­tään Huit­ti­sis­sa 30.9., Po­ris­sa 1.10., Kan­kaan­pääs­sä 7.10, ja Rau­mal­la 8.10. Ne on suun­nat­tu Sa­ta­kun­nas­sa asu­vil­le kan­sain­vä­li­sil­le osaa­jil­le ja sa­ta­kun­ta­lai­sil­le työ­nan­ta­jil­le, jot­ka ovat kiin­nos­tu­neet kan­sain­vä­li­ses­tä rek­ry­toin­nis­ta. Ti­lai­suu­det ovat mak­sut­to­mia ja nii­den kie­li­nä ovat suo­mi ja eng­lan­ti.

Ta­pah­tu­mis­sa py­ri­tään saat­ta­maan yh­teen alu­een työ­nan­ta­jat ja po­ten­ti­aa­li­set työn­te­ki­jät. Li­säk­si kuul­laan on­nis­tu­nei­ta ko­ke­muk­sia kan­sain­vä­lis­ten osaa­jien työl­lis­ty­mi­ses­tä, ver­kos­toi­du­taan ja vaih­de­taan aja­tuk­sia Suo­mes­sa työs­ken­te­lys­tä.

Tör­mäy­tys­ti­lai­suu­det to­teut­taa Pon­te Oy yh­teis­työs­sä Sa­ta­kun­nan ELY-kes­kuk­sen, Sa­ta­kun­nan TE-toi­mis­ton, Huit­tis­ten, Kan­kaan­pään, Po­rin ja Rau­man kau­pun­kien, Län­si­ran­ni­kon Kou­lu­tus Oy Win­No­van, Sa­ta­kun­nan am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lun sekä Sa­ta­kun­ta­lii­ton kans­sa.

– Ta­voit­tee­na on saa­da sa­ta­kun­ta­lai­set työ­nan­ta­jat ja kan­sain­vä­li­set osaa­jat koh­taa­maan. Sa­mal­la ha­lu­am­me ma­dal­taa pai­kal­lis­ten työ­nan­ta­jien kyn­nys­tä kan­sain­vä­li­siin rek­ry­toin­tei­hin. Tär­keä osa ti­lai­suuk­sia on li­sä­tä työ­nan­ta­jien tie­toi­suut­ta saa­ta­vil­la ole­vis­ta kan­sain­vä­li­sen rek­ry­toin­nin tu­ki­pal­ve­luis­ta, ke­hit­tä­mi­sa­si­an­tun­ti­ja Juha-Pek­ka Kal­li­o­nie­mi Sa­ta­kun­nan ELY-kes­kuk­ses­ta tii­vis­tää.

Ti­lai­suuk­sis­sa tar­jo­taan myös kan­nus­ta­via esi­merk­ke­jä on­nis­tu­neis­ta kan­sain­vä­li­sis­tä rek­ry­toin­neis­ta. Täs­sä aut­ta­vat alu­een yri­tyk­set, jot­ka ovat mu­ka­na ja­ka­mas­sa kan­sain­vä­li­sen rek­ry­toin­nin ko­ke­muk­si­aan. Mu­ka­na eri ti­lai­suuk­sis­sa ovat Mat­ti­lan Mar­ja­ti­la Oy, Sa­ta­kun­nan Osuus­kaup­pa, Uni­co Fin­land Oy sekä Al­fa La­val Aal­borg.

– Oh­jel­mas­sa on myös kes­kus­te­lu­ryh­miä, jois­sa pu­reu­du­taan kan­sain­vä­li­sen rek­ry­toin­nin tee­moi­hin, ku­ten suo­ma­lai­seen työ­kult­tuu­riin, suo­men kie­len tai­don mer­ki­tyk­seen, kan­sain­vä­lis­ten osaa­jien työ­e­lä­mä­o­do­tuk­siin sekä sii­hen, mikä on pa­ras tapa teh­dä vai­ku­tus suo­ma­lai­seen työ­nan­ta­jaan. Ti­lai­suu­det hui­pen­tu­vat osaa­jien ja työ­an­ta­jien pi­kat­ref­fei­hin, Kal­li­o­nie­mi lis­taa.

Ti­lai­suu­det ovat osa Ta­lent Boost -pal­ve­lu­ko­ko­nai­suut­ta, jol­la tu­e­taan yri­tys­ten ja kan­sain­vä­lis­ten osaa­jien koh­taa­mis­ta. Mu­kaan voi il­moit­tau­tua Pon­ten net­ti­si­vuil­la.