Hy­vin­voin­ti­a­lue ke­rää täl­lä het­kel­lä asi­a­kas­pa­lau­tet­ta Sa­ta­sai­raa­las­ta teks­ti­vies­til­lä ja koko hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­ta sata.fi -si­vus­ton kaut­ta. Vuo­den 2024 ai­ka­na pa­laut­tei­ta on ker­ty­nyt 10 534 kap­pa­let­ta. Teks­ti­vies­ti­pa­laut­teen an­ta­neis­ta 83 pro­sent­tia suo­sit­te­li­si saa­maan­sa pal­ve­lua lä­hei­sel­leen ja ylei­sar­vo­sa­nak­si pal­ve­luis­ta oli an­net­tu 4,6/5 (kes­ki­ar­vo). Sata.fi -si­vus­ton kaut­ta tul­leis­ta pa­laut­teis­ta 64 pro­sent­tia vas­tan­neis­ta suo­sit­te­li­si lä­hei­sel­leen saa­maan­sa pal­ve­lua ja ylei­sar­vo­sa­nak­si pal­ve­luil­le an­net­tiin 3,9/5 (kes­ki­ar­vo).

– Ylei­ses­ti verk­ko­si­vu­jen kaut­ta tul­lut pa­lau­te on hie­man kriit­ti­sem­pää kuin teks­ti­vies­til­lä an­net­tu pa­lau­te, to­te­aa Sa­ta­kun­nan hy­vin­voin­ti­a­lu­een asi­a­kas­pal­ve­lu­pääl­lik­kö Mari Vil­ja­nen-Peu­ra­nie­mi.

Sa­ta­kun­ta­lais­ten ko­ke­muk­seen saa­mas­taan pal­ve­lus­ta tai hoi­dos­ta vai­kut­ta­vat eri­tyi­ses­ti hen­ki­lö­kun­nan asi­an­tun­te­vuus, tur­val­li­suu­den ko­ke­mus sekä pal­ve­lui­den su­ju­vuus. Vil­ja­nen-Peu­ra­nie­mi ko­ros­taa, et­tä eten­kin koh­taa­mi­sel­la ja vuo­ro­vai­ku­tuk­sel­la on suu­ri mer­ki­tys asi­ak­kaan ko­ke­muk­seen saa­mas­taan pal­ve­lus­ta. Tätä ku­vas­taa hy­vin asi­ak­kaan an­ta­ma pa­lau­te: ”Mi­nut koh­dat­tiin kii­reet­tö­mäs­ti ja ys­tä­väl­li­ses­ti. Ky­sy­myk­sii­ni vas­tat­tiin sel­ke­äs­ti ja jat­ko­suun­ni­tel­mat so­vit­tiin yh­des­sä kans­sa­ni.”

Sa­ta­kun­nan hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­le saa­pu­nei­den asi­a­kas­pa­laut­tei­den poh­jal­ta voi­daan to­de­ta, et­tä sa­ta­kun­ta­lai­set ko­ke­vat pal­ve­lut suu­rim­mal­ta osin vä­hin­tään hy­väk­si tai eri­no­mai­sek­si. Asi­a­kas­pal­ve­lu­pääl­lik­kö Mari Vil­ja­nen-Peu­ra­nie­mi to­te­aa, et­tä pää­o­sin avoi­mis­sa pa­laut­teis­sa heh­ku­te­taan sote-am­mat­ti­lais­ten rau­dan­lu­jaa am­mat­ti­tai­toa. Asi­ak­kaat ovat useim­mi­ten tyy­ty­väi­siä saa­maan­sa pal­ve­luun, tämä tii­vis­tyy muun mu­as­sa vii­kol­la 37 saa­dus­sa pa­laut­tees­sa. ”Kaik­ki su­jui niin hy­vin. Kii­tol­li­nen olo täy­del­li­ses­tä hoi­dos­ta ja sii­tä, min­kä­lais­ta pal­ve­lua saam­me Suo­mes­sa!”