STT

Ol­ki­luo­don ydin­voi­ma­lan kak­kos­re­ak­to­rin kor­jau­sai­ka­tau­lu vii­väs­tyy vii­kol­la, ker­toi ydin­voi­ma­yh­tiö Te­ol­li­suu­den Voi­ma tiis­tai­na. Nyt yh­tiö ar­vi­oi, et­tä kak­kos­re­ak­to­ri al­kaa tuot­taa säh­köä lo­ka­kuun kuu­den­te­na päi­vä­nä.

Rei­lu viik­ko sit­ten ker­rot­tiin, et­tä ydin­voi­ma­lan kak­kos­re­ak­to­rin säh­kön­tuo­tan­to kes­key­te­tään ar­vi­ol­ta kol­mek­si vii­kok­si. Syy­nä on vika ve­si­jääh­dyt­tei­sen ge­ne­raat­to­rin root­to­ris­sa.

Vi­kaan­tu­nut root­to­ri vaih­de­taan Ol­ki­luo­dos­sa ole­vaan va­ra­root­to­riin.

Kak­kos­re­ak­to­rin vi­kaan­tu­mi­nen vai­kut­taa säh­kö­mark­ki­naan Suo­mes­sa. Vii­me ai­koi­na pörs­si­säh­kös­sä on näh­ty kor­kei­ta hin­to­ja, ja yh­dek­si syyk­si on mai­nit­tu Ol­ki­luo­don kak­kos­re­ak­to­rin kor­jaus­työt. Re­ak­to­rin net­to­säh­kö­te­ho on 890 me­ga­wat­tia.

- - - -

Uu­tis­ta on kor­jat­tu 18.9. klo 13.32, jut­tu alun pe­rin tiis­tail­ta 17.9. Ai­em­min ju­tus­sa ker­rot­tiin, et­tä re­ak­to­rin teho on 890 me­ga­wat­tia. Täs­mäl­li­sem­pi il­mai­su on, et­tä kak­kos­re­ak­to­rin net­to­säh­kö­te­ho on 890 me­ga­wat­tia.